4 måter å takle følelsesmessig overveldelse på

Den frustrerende delen av å være høysensitiv (og introvert) er at samme hvor mye vi planlegger livet vårt, og forsøker å strukturere det til å passe til våre behov, så kan vi ikke unngå følelsene våre. Men allikevel prøver vi.

Vi gjemmer oss, gjør oss nummen eller fornekter dem - alt i et forsøk på finte ut ubehaget ved å føle våre emosjoner. Fordi høysensitive føler ting DYPT. Et lite pirk på overflaten er lettere å takle enn en skarp kniv som stikker oss langt inn i sjelen.

Forfatter Elaine Aron forklarer:

“Vi føler så intenst. Det er en del av hvorfor vi prosesserer alt så dypt - vi blir mer motivert til å tenke over ting av våre sterke følelser som nysgjerrighet, frykt, lykke, sinne eller hva som helst. Men denne intensiteten kan også bli overveldende, spesielt når vi har negative følelser.”

Selv om det er smertefullt å virkelig føle våre følelser er alternativet verre; følelser som ikke anerkjennes kan ikke forløses. Våre uforløste følelser klistrer seg til oss og finner andre måter å få vår oppmerksomhet på.

Bestselgende forfatter og spirituell lærer Eckhart Tolle sier det på denne måten:

“Hvis du ikke kan føle emosjonene dine, eller du er frakoblet, vil du til sist oppleve dem på et rent fysisk nivå i form av et fysisk problem eller symptom”

Tristhet fører til sykdom. Stress angriper hjertet vårt. På godt og vondt påvirker følelsene vår fysikk. Den gode nyheten er at vi kan bruke denne kunnskapen til vår fordel.

4 måter å forløse følelsesmessige avtrykk på

1. Legg merke til følelsene dine. Mange høysensitive introverte bruker en årrekke på å forsøke å kontrollere og døyve sin emosjonelle smerte. Vi blir så gode på å undertrykke våre følelser at vi slutter å legge merke til dem. Vi blir helt frakoblet vårt følelsesliv og har vanskelig med å både identifisere og uttrykke dem.

Det første skrittet for å frigjøre emosjonell baggasje er å begynne å legge merke til hva du føler på daglig basis. Ta en innvendig sjekk i løpet av dagen og sett merkelapper på følelsene dine til enhver tid: "nå er jeg glad", "der blei jeg irritert", "det var gøy" eller "nå er jeg rastløs" osv.

2. Sitt med følelsene dine. En unik fordel man har som høysensitiv er at det er vanskeligere for oss å slippe unna følelsene våre. Mange distraksjoner blir halt enkelt for overveldende. Vi trenger sårt alenetid for å overleve.

Hvis vi bruker denne tiden på egenhånd til å virkelig være tilstede med følelsene våre vil de helt av selv flyte gjennom oss og bli forløst.

3.  Sett følelsene dine i bevegelse. Det er meningen at mennesker skal røre på seg. Ytre bevegelse endrer vår mentale og emosjonelle tilstand. Det er ingen vits i å fornekte det.

Men ofte overser vi det faktum at vårt interne system alltid er i bevegelse også. Ingenting i oss er laget for å stagnere. Det inkluderer våre følelser. For å fortsette å bevege oss må vi fjerne de hindringene vi har satt opp over tid, slik at følelsene kan flyte friere. Yoga er fint for å skape en slik bevegelse som løsner opp i blokkeringer.

4. Sett følelsene dine fri. På samme måte som med hudceller kommer følelsene opp til overflaten for å  skrelles av, nesten som et slangeskinn. Vi klamrer oss jo ikke fast til våre døde hudceller, eller prøver å lime dem tilbake igjen på huden! Så hvorfor skulle vi gjøre det med følelsene våre?

Hva med deg?

Er du høysensitiv og strever med følelsesmessig overveldelse? Hvordan takler du det?
Del gjerne i kommentarfeltet 🙂

Lone

Human design, veiledning og kjærlighetsfrekvenser 💛

Click Here to Leave a Comment Below