Nettkurs
Video/Tekst

Introduksjon til kurset

Leksjon 1 Modul 1

1 av 5 mennesker er høysensitive. Kort fortalt, så er de mer oppmerksomme på og bevisste om alt i omgivelsene sine: synsinntrykk, lyder, lukter, smaker og berøring. De plukker også lettere opp og tar til seg følelsene til folk rundt seg.


Moren min har fortalt at jeg som baby ikke like sterkt lys eller høye lyder. Det gjelder fortsatt for meg i dag. Jeg misliker taklys. Høye lyder eller konstant bakgrunnsstøy påvirker meg dårlig. Selvom jeg liker sosiale tilstelninger tapper de meg for energi og jeg trenger å "trekke meg inn i hulen min" for å lade batteriene mine etterpå. Og jeg kan ikke få skrelt av meg stramme og ubehagelige klær fort nok. Forpliktelser ovenfor andre får meg til å trekke meg tilbake, og jeg har alltid hatt mye som foregår inni hodet mitt - et rikt indre liv.


Vitenskapen har bevist at høysensitive mennesker faktisk har mer aktivitet i de nevronene som har å gjøre med empati og bevissthet, og de har forhøyet aktivitet i den høyre halvdelen av hjernen. Vitenskapsfolk mener at 20% av befolkningen er høysensitive fordi det alltid har vært et evolusjonært behov for at en minoritet av oss er mer forsiktig og reflekterende før man handler.


Gratulerer - du gjenkjenner deg antakeligvis som en av dem fordi du har valgt å ta dette kurset!"Selvkjærlighet" handler om å være en høysensitiv sjel som søker å finne mer balanse og overskudd i hverdagen, slik at du kan få være den du ønsker å være.


Det er mange nyttige tips der ute for høysensitive som går på å holde seg unna overveldende situasjoner og triggere, men vi kan jo ikke mure oss helt inne. Spesielt når man har barn er det mange ting det er forventet at man skal delta på; som foreldremøter, fritidsaktiviteter, julebord, sommerfest, dugnader...


Og du som menneske vil jo gjerne delta på alt, vise venner og familie at du er tilstede og vil støtte dem i det de er og det de gjør. Ofte går dette på bekostning av dine egne behov og ønsker. Heldigvis er det flere ting vi som høysensitive kan gjøre som kan hjelpe oss til å føle oss mer fredfulle og på plass i oss selv mens vi deltar i våre kjæres hverdag.


Egentid

De fleste mennesker har behov for alenetid, men for høysensitive er det en påkrevet nødvendighet å gjøre det til en daglig prioritering. For meg personlig, som er en høysensitiv alenemor med en sterk introvert side, kan jeg ikke gå mange dagene uten "Lone-tid" før jeg merker at det påvirker meg negativt. Jeg trenger å være alene, uten en liten en som klatrer på meg, som vil "hjelpe til" med middagen, ha en kos eller være med på do.


Hvis jeg ikke får den tiden for meg selv blir jeg irritabel, gretten, muggen, utålmodig, oppfarende og utålmodig ovenfor barnet mitt og andre jeg er glad i. Jeg kvalifiserer ikke for "Årets beste mamma"-prisen da, skal jeg love deg...


Dagens samfunn er så hektisk at man kan bli svimmel av å forsøke å henge med på karusellen. Noen har omtalt det som et ADHD-samfunn, og den betegnelsen gir gjenklang i meg. Vi lever også i en kultur der det er fokus på å gjøre fremfor å bare være.


Mange høysensitive er mer bevisst på at man kan bli tappet og overveldet av en slik hektisk livsstil, og kan tilby familien og omgivelsene sine en rolig og beskyttet havn på livets seilas - når vi selv er i balanse.Hva trenger DU?

Du søker å forbinde deg med den mest avslappede versjonen av deg selv, og å være aktiv i å utforske dine indre dimensjoner, være delaktig i ditt indre liv. Og du lengter etter en dypere mening i hverdagen utover det å stå opp, spise mat, følge i barnehagen/på skolen, jobbe, spise, snakke litt med partneren din (om du har en) og så legge deg.


Du har forstått at du trenger å endre perspektivet ditt fra å være hun som stiller opp for alle andre, men glemmer seg selv til å bli hun som tar vare på seg selv. Du vil bli mer bevisst på hva som kan gi deg større styrke og mer balanse i hverdagen. Samtidig som du blir kjent med hva som utløser din sensitivitet, det som trigger deg på en uønsket måte og ikke minst at du trenger å prioritere tid for deg selv hver dag for å lade opp og bli den beste versjonen av deg selv.


Du vet hva flypersonalet sier i sine instrukser; du må ta på deg oksygenmasken på deg selv før du prøver å hjelpe andre passasjerer. Dine egne behov for selvpleie må derfor komme i første rekke på din liste over prioriteringer.


Du kan bruke dine dyptfølende og empatiske egenskaper til å jobbe aktivt med følelser og rense opp ditt eget energisystem, som igjen vil ha en positiv effekt utad til omgivelsene. En stillhetspraksis vil støtte prosessen. Og når vi søker å utvikle våre sjelsegenskaper blir vi helere mennesker. Og tenk hvilke muligheter det gir dine barn, å få vokse opp i et slikt klima <3 


Etter kurset er det min intensjon at du i større grad vil:


  1. Se dine egne behov
  2. Ta bedre vare på deg selv
  3. Vite hvordan du kan ivareta energien din og sette grenser
  4. Identifisere dine triggere slik at du kan unngå dem og gjenkjenne når det skjer
  5. Ta noen steg mot å utvikle en plan for selvpleie som vil inspirere og oppløfte deg i hverdagen
  6. Ta i bruk mine høysensitiv-tips for å komme deg gjennom hverdagen på en mer fredelig og lettvint måte
  7. Oppdage og utprøve metoder for å minske stressnivået og øvelser som du kan gjennomføre i hverdagen
  8. Skape et hellig rom som er bare ditt eget
  9. Gi slipp på pliktfølelse og begynne å gjøre det du elsker for deg selv
  10. Bruke dine sensitive egenskaper til det beste for deg selv og de du har rundt deg

Leave a comment

Comment as a guest:

Name * E-Mail *
Website
Pen