Human design, mat og fordøyelse

Human design, mat og fordøyelse er et stort tema, og i dagens samfunn er veldig mange er opptatt av helse og sunnhet.

Å være klar over den optimale spisestilen i ditt human design og hvordan du enklest fordøyer kan gjøre underverker for livet ditt, men ikke bare dét. På samme måte som kroppen din er skapt for å ta til seg næring, er den også laget for å ta inn energi enkelt og naturlig. Energi er alt det vi putter inn i kroppen; fra informasjon, mennesker, situasjoner til hva enn som måtte gi næring til vår fysiske farkost (vehicle).

De fleste ønsker å være sunne og sterke, men det er ikke nødvendigvis én enkelt løsning som passer alle. Human design, mat og fordøyelse kan vise deg hva som er best for nettopp deg. Ikke to human design er helt like, som igjen betyr at ingen spisestiler eller dietter kan brukes på samme måte.

Det primære helsesystemet i human design

I følge human design har vi en dyp indre viten i kroppen som kalles the Primary Health System (PHS; det primære helsesystemet)Dette er nøkkelen i å forstå hvordan din unike indre autoritet fungerer. Det spiller ingen rolle hvilken energitype du har; om du er generator, manifesterende generator, projektor, manifestor eller reflektor. Opplegget med PHS er den samme uansett.

Din spisestil finner du under determination i din bodygraphDetermination er et annet ord for diett og psykologien i ditt hjernesystem. Dette ser du på f.eks Genetic Matrix, som gir deg avansert informasjon om ditt human design-kart. Det finnes 12 ulike spisestiler og 6 grunntoner som avgjør anbefalt determination (spisestil). De tre første tonene fokuserer på hva slags tilstand maten har mer enn omgivelsene. Mens de neste tre tonene fokuserer på omgivelser utenfor måltidet.

human design mat og fordøyelse

Photo by Jane Doan on Pexels.com

Her er de 12 spisestilene i human design, mat og fordøyelse

Consecutive | Appetitt 1
(kan oversettes til etter hverandre)
Tema: Primitivt fordøyelsessystem. Rigid. En ingrediens om gangen. Lukt

Ikke gå sulten over lang tid. Spis jevnlige måltider og unngå sult. Tallerkenen din bør være enkel, med kun én råvare eller max to ingredienser (bare potet eller ris, med tomater ved siden av). Spis kun en ting om gangen, for eksempel først brokkoli, deretter ris. Når du har spist den første ingrediensen går du over til den andre. I det du putter maten inn i munnen din bør tungens reseptorer være i stand til å identifisere nøyaktig hva kroppen din skal fordøye. Om du spiser for mange ting samtidig vil fordøyelsessystemet ditt bli forvirret og vet ikke hvilke enzymer den skal sende for å bryte ned. Spis en ting om gangen, uten å blande råvarene sammen.
 
Utforsk hvordan det fungerer for deg å ha gruppemøter eller en-til-en-samtaler. Trives du best når du kan gjøre en ting om gangen fremfor å multitaske?

Alternating | Appetitt 1
(kan oversettes til annenhver)
Tema: Primitivt fordøyelsessystem. Rigid. En ingrediens om gangen. Lukt

Spis kun når du føler deg veldig sulten, selv om det betyr at du bare eter en gang om dagen. Fordøyelsen din vil bli stimulert når du spiser mer enn en ting om gangen, og unngå å blande for mange ting i hver bit. Du kan spise store mengder, men bare hvis det er få ingredienser, og kun når du tar først én bit, deretter en annen (f.eks en potet-bit, deretter en tomat-skive). Tillat deg selv å få fordøye alle livets opplevelser før du åpner opp for noe nytt.
 
Eksperimenter med hvordan du tar inn andre menneskers energi; fungerer du best med en person om gangen eller grupper?

Open | Taste 2
(åpen smak)
Tema : Primitiv. Rigid. Lokalprodusert mat. Kresen på ingredienser. Smak

Du har en sterk indre viten om hva slags mat du liker eller ikke liker. Velg måltidene dine ut i fra denne indre visdomen. Vær åpen for matvarer som er i sesong, gjerne lokale råvarer, og bare prøv noe nytt når det føles riktig. Smaker det ikke godt, vil det ikke gjøre deg godt, selv om andre påstår at det er sunt. Følg den smaken du har i munnen din, selv før du begynner å spise noe.
 
Vær klar over at du også smaker på omgivelsene, lufta, ord og andre mennesker energi med denne determination. Får du en behagelig smak i munnen?

Closed | Taste 2
(lukket smak)
Tema : Primitiv. Rigid. Lokalprodusert mat. Kresen på ingredienser. Smak

Du vet hva du liker, og bør ikke endre på det du foretrekker å spise. For andre ser det ut som at du har "kjedelige" spisevaner, men det er dette som setter i gang fordøyelsen din. Å velge det samme måltidet på den samme restauranten er bra for deg. Å lage de 5 samme middagene som du alltid har laget er bra for deg. Ikke press deg til å prøve nye matvarer med mindre du kjenner et sterkt indre kall. Hold deg til det du vet at du liker, og bare tilfør noe nytt så lenge det smaker godt. Får du en vond smak i munnen er det ikke bra for deg å spise det. Den maten som du på forhånd vet kommer til å smake godt i munnen din er det du bør holde deg til. Når det du er i ferd med å spise gir deg en behagelig og velkjent følelse i munn og mage sender du allerede de rette enzymene for fordøyelse til magen.
 
Vær oppmerksom på hva slags smak du har i munnen når du omgås ulike mennesker eller steder. Hva gjør det med livet ditt?

Hot | Thirst 3
(varm tørst)
Tema: Primitiv. Alt handler om temperaturregulering. Visuell presentasjon. Ytre syn

Maten du spiser bør være varm eller i hvert fall varmere en din egen kroppstemperatur. For deg er den gamle skolekjøkken-dogmet om et varmt måltid om dagen 100% korrekt. Når du drikker bør du velge varme drikker, eller lunken. Prøv å la drikkevannet ditt stå på kjøkkenbenken til romtemperatur. Supper og teer er bra for deg. I tillegg anses krydrede ingredienser som varme, og de vil gjøre fordøyelsen din raskere, så putt krydder i din tilværelse.

Legg merke til om du har det godt med å ta badstu eller varmt bad. Trives du bedre om sommeren?

Cold | Thirst 3
(kald tørst)
Tema: Primitiv. Alt handler om temperaturregulering. Visuell presentasjon. Ytre syn

Fordøyelsen din fungerer best når maten du spiser er kald eller avkjølt. Kroppen din blir raskt opphetet, og du er nok en person som liker å ha lite klær på deg. Drikken din bør også være kald, så varm te eller kaffe anbefales ikke. Bruk kjølige urter som peppermynte i maten din, det vil gi en kald følelse i kroppen din. Isbiter er din venn. Salat er bra for deg, fordi det er kaldt. Jeg forsto aldri hvorfor barnet mitt med cold thirst ikke spiste den varme middagen jeg hadde laget til oss. Hun blåste på den, pirket og somlet og ventet til den ble kaldere. Det var fordi hun intuitivt fulgte sitt design, allerede før jeg visste om disse tingene.

Undersøk hvordan temperaturen ute påvirker deg. Bruk vifte på soverommet. Er du en vinterperson, som liker å leke med andre i snøen eller på skitur?

Calm | Touch 4
(rolig berøring)
Tema: Avansert fordøyelsessystem. Omgivelsene kroppen din befinner seg i. Indre syn. Best å lage din egen mat

Prøv å ta dype innpust mens du spiser. Spis så sakte som mulig, og bare når du har god tid til det. Ikke ha hastverk rundt måltidene, eller spis ei brødskive i farta. Gjør ferdig det du holder på med først, så kan du ta en matbit. Ha det stille og rolig rundt deg, skap en fredfull atmosfære når det er mulig (har du barn så prøv på det når de sover). Sitt behagelig og mykt. Fredfullhet er stikkordet.

Eksperimenter med hva harmoniske omgivelser gjør for deg når du er sammen med andre. Blir du mindre overstimulert om du har rolig musikk på øret, eller myke klær? Liker du fingermat?

Nervous | Touch 4
(nervøs berøring)
Tema: Avansert fordøyelsessystem. Omgivelsene kroppen din befinner seg i. Indre syn. Best å lage din egen mat

Spis i farta, gå gjerne rundt omkring eller stå ved kjøkkenbenken mens du spiser. Unnagjør måltidet kjapt, og ikke tilbring for mye tid ved bordet. Metabolismen din (fordøyelsen) trives best når du er aktiv. Hvis du spiser utendørs kan du velge steder med mye liv og røre. Du trives kanskje best i en livlig restaurant med musikk.

Trives du i store folkemasser og fastfood? Er fingermat noe du tiltrekkes av?


High | Sound 5
(høy lyd)
Tema: Avansert fordøyelsessystemOmgivelsene kroppen din befinner seg i. Lyd og følelse. Best å lage din egen mat

Lydene du hører i ørene mens du spiser vil stimulere fordøyelsen din. Det kan være godt for deg å ha på høyfrekvent musikk rundt deg mens du inntar måltider. Dette vil stimulere metabolismen og gjøre fordøyelsen enklere. Å høre på radio eller se på tv, hva som helst med høy lyd er bra. Støyende omgivelser fungerer best for deg. Du tar lettere inn informasjon fra mennesker som har høye og skarpe stemmer.

Lek med å ha på musikk eller tv mens du spiser. Sovner du helst med musikk på øret?

Low | Sound 5
(lav lyd)
Tema: Avansert fordøyelsessystemOmgivelsene kroppen din befinner seg i. Lyd og følelse. Best å lage din egen mat

For å ha en raskere metabolisme bør du velge rolige omgivelser med lav lyd. Rolig, stille, enkel musikk vil støtte fordøyelsen din. Meditasjonsmusikk kan påvirke måltidene dine positivt. Og du tar bedre til deg informasjon fra mennesker med lave, sjelfulle stemmer.

Prøv å lytte til rolig musikk når du spiser. Er det best for deg å spise alene?

Direct | Light 6
(direkte lys)
Tema: Avansert fordøyelsessystemOmgivelsene kroppen din befinner seg i. Lys og berøring. Best å lage din egen mat

Din metabolisme kjører best i de lyse timene på dagen. Når sola går ned senker fordøyelsen farten, så ikke spis kveldsmat hvis det er mulig. Det anbefales å unngå sen middag for deg, men om du må det kan du prøve å ha så mye lys rundt deg som mulig. Om vinteren kan en UV-lampe hjelpe deg med å føle deg bedre og til å få bedre fordøyelse. Planlegg måltidene til å starte tidlig om morgenen og helt fram til skumringstid. På denne måten starter du tidlig og avslutter måltidene tidlig på dagen, med dagslyset.

Eksperimenter med å spise mat på dagen, i sollys, og å treffe mennesker ute kontra innendørs om kvelden. Hva gjør det med deg? Hva/hvem lyser deg opp?

Indirect | Light 6
(kan oversettes med indirekte lys)

Gjennom døgnets mørke timer er din metabolisme mest aktiv. For deg fungerer det best å spise en større middag om kvelden, fordi du da vil fordøye maten mens du sover. Når du våkner neste morgen vil du være oppladet og ha mer energi, og du vil trenge mat senere utpå dagen eller i det sola går ned. Om du spiser i løpet av dagen kan du velge steder med dempet belysning, som ikke er utendørs.

Eksperimenter med å spise mat på kvelden, i lyset fra stearinlys, og å treffe mennesker inne om kvelden kontra utendørs om dagen. Hva gjør det med deg?


Kommentar til human design, mat og fordøyelse


Determination (spisestil) kommer fra din design sol og jord i kartet ditt, som vil si at det er ubevisst og ikke noe du vet om før du blir fortalt det. Noen av disse spisestilene i human design bryter med alt vi er vant til og går litt på tvers av det som betraktes som "normalt". Ikke alt er like familievennlig...


Men kanskje har du overstyrt din egen naturlige væremåte, fordi vi som mennesker blir programmert til å oppføre oss på et bestemt vis? For mange av mine klienter har det gitt store AHA-opplevelser når de får vite om det primære helsesystemet og deres spisestil.
Les deres erfaringer nederst på denne siden.


Human design er et eksperiment som du selv foretar i livet ditt.
Ingenting er hugget i stein, så jeg inviterer deg til å leke med denne informasjonen
som jeg deler her og se hvor det fører deg hen.

Bestill en human design-lesning med meg

human design mat og fordøyelse

Jeg gir grunnleggende HD-lesninger, hvor vi går inn på din energitype, strategi og autoritet. I en fordypende lesning ser vi på dine aktive kanaler, porter, din profil, bosted og PHS. Jeg tilbyr også analyse av barn og kjærlighetsrelasjoner samt pakkeløsninger for deg som trenger ekstra støtte i HD-prosessen din.

Lone

Human design, veiledning og kjærlighetsfrekvenser 💛

Click Here to Leave a Comment Below