Hva kjennetegner en empat? - Sjelsliv

Hva kjennetegner en empat?

Bilde: Pixabay

Empatiske og høysensitive personer er de som forstår og føler det andre mennesker opplever. De kan leve seg fullstendig inn en annens situasjon. Høysensitive legger merke til alle de små detaljene i en andres atferd, ord og kroppsspråk.

Det er en ting du vil legge merke til hos empatisk folk: sensitive trekker vanligvis folk til seg. Det er nesten som magi; folk begynner å åpne seg for dem, selv om de ikke er i nærheten en gang. Empater gjør deg trygg, komfortabel og fri til å si hva som foregår i hodet ditt.

Her er 16 ting som karakteriserer en empatisk person.
Finn ut om du er en av dem:

1. De blir ofte stemplet som "for sensitive"

Men de er ikke for sensitive eller for emosjonelle, de er bare i kontakt med sine følelser og kan forstå hva andre føler også. Det kan noen ganger være overveldende for dem, fordi når andre bærer på mange negative følelser, og den høysensitive føler det, kan det forårsake stress og tretthet i systemet.

​2. Empater liker ikke å bli løyet til

Det er jo ganske logisk, fordi de kan lese folk veldig enkelt og vet umiddelbart når noen er uærlig. Det er vanskelig å stole på en person som tidligere har jugd for deg, og som høysensitiv vil man vanligvis unngå denne typen mennesker (jeg tror vi kunne vært fantastiske som menneskelige løgndetektorer).

3. Negative nyheter påvirker dem

Fordi de kan forholde seg til andre så lett, føler de også deres smerte og lidelse. Dette gjelder ikke bare i forbindelse med folk de møter, men også med tanke på nyheter de leser, dokumentarer de ser på (for ikke å glemme fæle bilder som plutselig dukker opp i Facebook-strømmen). Krig, vold, kriminalitet og andre grusomme ting får dem til å føle seg dårlig tvers gjennom.

4. Sensitive kan føle seg overveldet i store folkemengder

Å ta inn så mange forskjellige følelser på en dag kan være veldig slitsomt. Å befinne på ett sted hvor det er mange mennesker med forskjellige følelser på samme tid er enda verre. Fordi empatiske mennesker absorberer alle følelsene, kjenner de seg utmattet etter å ha oppholdt seg på et offentlig sted - f.eks på et kjøpesenter midt i julestria.

5. Empater har glede av å være til nytte

De elsker å hjelpe folk! Den aller beste dagen er når de kan gi noen sjelefred. De trenger ikke engang å prate, det holder med deres tilstedeværelse for å tråkle sammen et knust hjerte. De er alltid tilgjengelige for sine venner for å gi trøst og veiledning (men kanskje ikke like gode på å ta i mot den samme hjelpen...)​

6. De reagerer annerledes på symptomer og medikamenter

Fordi deres nervesystem er forsterket reagerer de annerledes på brus, kaffe og energidrikker enn andre mennesker. Disse stimulantene har en tendens til å gjøre dem mer engstelig og opphisset. De opplever også ulike bivirkninger med medisiner, så de prøver å unngå å ta piller så mye som mulig. Jeg er hun som alltid får de sjeldne bivirkningene om jeg må ta medikamenter.

7. De kan ikke forandre seg

Empater kan ikke bare slå av sine følelser og begynne å handle ufølsomt. Derfor er de så gode venner, fordi de kan forstå deg og leve seg inn i din situasjon. Og de har en egen evne til å se en sak fra flere sider. De er også ærlige og lojale - og forventer den samme typen behandling fra sine venner.

8. De vet nøyaktig hva du går gjennom

Når du føler at ingen andre forstår deg; snakk med en som er høysensitiv! De kommer til å tro på de samme tingene du gjør og "kobler seg på" din historie og livssituasjon. De tar alt inn i hjertet sitt og prøver å hjelpe deg så mye som mulig.

Bilde: Pixabay

​9. Empater har en spesiell forbindelse med dyr

Mange empater har ikke kjæledyr, fordi de ikke vil "eie" et annet vesen. De elsker å se dyr i deres naturlige habitat, ville og frie ute i naturen. Noen ganger kan også dyr merke deres følsomhet og oppfører seg annerledes rundt empatisk folk. Selv hadde jeg en katt som jeg kommuniserte telepatisk med, og som healet meg.

10. Utmattethet er en empats hverdagsliv

Det er ingen overraskelse at det å lytte til andres bekymringer og å hjelpe dem, vil utslette et empath. De føler alt det andre om dem føler, og det kan klare dem ut om kvelden.

11. Hvis du får et råd - ta det!

Ikke påfør en høysensitiv det å ta del i din historie eller situasjon hvis du allikevel ikke kommer til å ta hans / hennes veiledning til slutt. De vet hva de snakker om og hva du går gjennom. Livet hadde vært mye enklere for alle parter hvis man bare stolte på dem. Derfor er empater gode livsveiledere og coacher - hvis de er flinke til å ivareta seg selv og legge jobben igjen på behandlingsrommet, så de ikke blir utbrent.

12. De blir lett distrahert

Fordi de er sanselige vesener, som legger merke til alle småting, lyder og lukter rundt dem. Det betyr også at de mister fokus ganske ofte og blir lett distrahert. Så, det å være høysensitiv har sine fordeler og ulemper... 

Bilde: Pixabay

13. Empater misliker narsissister

Fordi de er de mest omsorgsfulle, forstående og hjelpsomme menneskene i verden, kan de ikke stå sine forskjellige. De kan føle egoistiske, uhøflige, giftige mennesker fra en kilometer unna, og de unngår dem for enhver pris.

14. Empater er hypersensitive på enkelte lyder

Dette er også grunnen til at de så lett kan miste fokus. Alle sanseinntrykk forsterkes for dem, så det kan være ganske irriterende å høre en summing eller høyfrekvent lyd. Dette gjelder også for lukter, teksturer og lys - svettelukt på bussen, merkelapper på klær og direkte sollys oppleves som intenst.

15. De er de beste lytterne

De er klar over at de har to ører og bare en munn. De lytter tilstedeværende mens du forteller, og bruker ikke tiden på å utforme sitt eget svar i mellomtiden. Empater har alltid gode råd, fordi de kan se hvor du kommer fra. De er overhodet ikke fordømmende, fordi de forstår hvorfor du har tatt bestemte valg, og de ønsker bare hjelpe deg. De er din aller beste heiagjeng!

16. Elektronikk oppfører seg merkelig rundt empatiske mennesker

Dette kan høres rart ut, men teknologiske hjelpemidler oppfører seg annerledes rundt personer med høy følsomhet. De kan få støt ved å berøre de samme tingene andre normalt ville kunne berøre uten problemer. Det er også vanlig at datamaskiner kan henge seg opp, biler stoppe og telefoner dø. Jeg har ikke tall på hvor mange lyspærer som sier *poff* når jeg er i nærheten...

Så nå forstår du bedre hvordan empater har det. Det er ikke alltid lett å være annerledes og ta inn flere ting enn de folk flest gjør. Men det er også unikt og har mye positivitet i seg. Å hjelpe andre er den vakreste tingen de gjør.

Oversatt herfra: https://www.peacequarters.com/16-characteristics-empaths-no-8-love-around

Inn i sjelens lys

Er du klar for å gå inn i sjelens lys?
Denne meditasjonsvideoen hjelper deg med å slappe av i kroppen, la følelsene falle til ro og tankene stilne før du får kontakt med ditt høyere selv, din sjel.
Meld deg på for å få tilgang til meditasjonen <3

Jeg lover å ikke dele e-postadressen din med noen

Lone

Healing, livsveiledning, meditasjon og selvutfoldelse gjennom sjelskontakt.

Click Here to Leave a Comment Below