Ritualer

Ritualer er for alle. Vil du feire en lykkelig begivenhet? Trenger du å gi slipp på en fastlåst situasjon eller fjerne noe gammelt for åpne opp for noe nytt? Har du fått et barn som du vil ønske velkommen til verden eller skal du gifte deg med din elskede? Da kan et rituale være en støtte i prosessen for deg.

I alle tider, kulturer og steder i verden har vi mennesker holdt ritualer for å markere livets overganger. Det gir oss en større nærhet til vår egen tilværelse, en dypere mening og en indre forbindelse. Du har kanskje selv vært med på å ønske nytt liv velkommen til verden gjennom en gledesfylt navneseremoni, hedret en ungdom som tar sin konfirmasjon og trer inn i de voksnes rekker, kastet riskorn på et brudepar i et giftemål eller tatt farvel med en du er glad i i en begravelse?

Den følelsen som du sitter igjen med etter et slikt rituale - viten om at noe er fullbrakt - er din bekreftelse på at vi mennesker har behov for å markere livets endringer og overganger.

Skap ditt eget rituale

Et rituale trenger ikke være stort, påkostet eller med masse gjester. Det behøver ikke å foregå i kirken. Man må ikke gjøre det på et bestemt tidspunkt. Du kan lage et personlig rituale hvis du trenger å markere en ny vei for deg selv. Ditt rituale, dine valg.

Er barna dine blitt store og flyttet ut, og du vil gi deg selv en ny intensjon og retning i ditt voksne liv? Skal du skifte jobb, eller kanskje gi slipp på et forhold? Har du startet på overgangsalderen og vil ta farvel med fruktbarheten og gå inn i denne nye livsfasen med verdighet?

Jeg støtter deg i prosessen!

Giftemål

Jeg har vigselsrett hos Holistisk forbund, som betyr at du og din kjære – uansett kjønn, livssyn og legning – kan bli viet lovlig i henhold til norsk lov. Sammen skaper vi et rituale med den musikken du velger, sanger, egne tekster eller dikt fra kjente og kjære forfattere. Vielsen kan foregå ute eller inne, alt etter hva dere to ønsker. Dere vil få tett og personlig veiledning underveis til å skape en minneverdig og kjærlighetsfull dag.

Min bakgrunn er 9 år som ritualleder i Holistisk forbund, en livsynsorganisasjon uten en bestemt trosretning. Her får vi halvårlig påfyll og veiledning i kunsten å lage ritualer. Jeg har tidligere utført 4 vielser via forbundet, samt avholdt andre ritualer i privat regi.

Jeg har bestandig hatt en indre forståelse av rituelle handlinger, visdom i symboler og et behov for å gi mening og innhold i mitt eget liv som gjør at jeg jevnlig skaper egne seremonier i det små. Det enkle, men samtidige kraftfulle innholdet i disse meningsfylte handlingene gjør mitt liv rikere i hverdagen.

Kontakt

Når du har noe du vil markere eller feire kan du kontakte meg for et skreddersydd rituale. Samtalen foregår via Zoom. Vi kan også møtes ute i naturen, hvis du ønsker dette.

Ta kontakt på e-post: lone (a) sjelsliv.no

Vielse

Pris for vigsel er kr. 3000,- for medlemmer av Holistisk forbund og kr 4000,- for ikke-medlemmer. Dette er fastsatt via forbundet, og innledende kontakt gjøres gjennom henvendelse til sekretaer (a) holisme.no