Å leve i verden som sensitiv

Opplever du å bli kalt for følsom eller sensitiv av andre mennesker?

Føler du mer enn folk flest, gråter du ofte? Blir du påvirket av stemningen i et rom med en gang du kommer inn? Ser du alt det vakre i naturen? Lever du deg lett inn i dine venners utfordringer, er du den de kommer til for å få råd? Er du, som meg, en person som behøver mye tid for å bearbeide alle inntrykk som du tar inn i løpet av dagen?

Lurer du på om du også er høysensitiv kan du ta denne testen.

Høysensitiv

Hvert eneste døgn bombarderes vi med ord, bilder, lyd og andre sanselige opplevelser. Impulser kommer fra alle kanter; og vi bruker mye energi på å sortere alt sammen og velge hva vi vil ta inn. I et ekstrovert samfunn hvor det forventes effektivitet, raske resultater og at man «er på» til enhver tid kan det være utfordrende å leve med denne spesielle følsomheten.

Javisst, det er mange dager hvor jeg skulle jeg ønske at jeg kunne slippe å ta inn alt mulig! Knipe igjen øyne, ører og nese når jeg beveger meg rundt i byen. Stenge av og lukke verden ute. Unngå steder og situasjoner med mange andre mennesker. Har du også kjent på dette?

Samtidig er det en stor styrke å kunne leve seg inn i andres tilstander. Å besitte evnen til å virkelig se mine medmennesker, ha medfølelse og innlevelse. Og det er behov for denne delen av befolkningen også, ellers ville evolusjonen avskaffet karaktertrekket høysensitiv. Innerst inne vil jo de aller fleste mennesker bli sett, hørt og elsket, ikke sant?

Sensitiv selvutvikling

Mange folk bruker masse penger på selvutvikling for å tilegne seg mange av disse egenskapene som du og jeg er født med. Jeg har bidratt med masse tid og en god slump med penger til alternativbransjen selv, noen kurs med større utbytte enn andre. Jeg søkte det å bli hel, å finne noe(n) som kunne hjelpe meg med å håndtere følsomheten min.

Jeg har forsøkt mange forskjellige yrker, men gang på gang faller jeg utenfor det etablerte arbeidslivets effektivitetskrav. Om jeg ikke passer godt på meg selv, ivaretar sensitiviteten min og opprettholder balansen mellom utadvendthet og hvile blir jeg fort syk. Som enslig forsørger til ei lita jente kan jeg ikke møte veggen eller gå tom for energi…

Flere ganger tidligere har jeg vurdert å starte noe eget, men jeg syns det virket altfor nifst å skulle stå på egne bein. Å ikke være arbeidstaker lenger, men å måtte forholde seg til alt mulig som skal sendes inn til Skatteetaten på egenhånd… Huttetu! Det skremte meg virkelig, og føltes helt uoverkommelig. Det virket mye enklere og tryggere å holde ut i en jobb jeg bare likte sånn halvveis. Selv om det tok mye av energien min. Har du også kjent det sånn før?

I sommer avsluttet jeg en lang runde hos Nav for å få en arbeidsavklaring. Det ble konkludert med at de sensitive sidene mine med å ta inn andres følelser, lysømfintlighet, støysensitivitet og overveldende luktopplevelser kun er å betrakte som lyter, og at jeg derfor bare må finne en måte å leve med det på.

 
 Beskyttende boble for sensitive
 

Oj, hva gjør jeg nå?! Jeg kunne ikke bare sette meg ned og grine, for jeg trengte å finne løsninger! Ok, så gjorde jeg visst det også, og jeg syntes skikkelig synd på meg selv i noen dager… 😉 Men jenta min krevde sitt, og vi må jo ha mat på bordet og tak over hodet. Jeg vil være fri og uavhengig fra Nav, klare meg selv og stå på egne bein. Selv om jeg er takknemlig for at det statlige sikkerhetsnettet finnes når man trenger det.

Da måtte jeg ta meg en time-out, gå i meg selv og lytte innover for å finne sjelens stemme. Hvem er jeg og hva skal jeg bruke resten av livet mitt til? Hva gir meg glede? Her måtte jeg virkelig finne inn til kjernen av hvem jeg var, min essens. Åpne hjertet og være sårbar, lytte til visdommen – våge å være sensitiv, i stedet for å forsøke å fortrenge det. Heldigvis kunne jeg meditere fra før av – det var verdifull kunnskap fra en av mine utdannelser innenfor det spirituelle.

Min egen sjef

Etter mange runder i tenkeboksen forsto jeg det endelig – tida er inne til å våge å skape min egen arbeidsplass! Jeg må gjøre dette for meg selv. Jeg vil være modig nok til å jobbe med det som gir meg energi, takknemlighet og glede. Nå blir jeg nødt til å veilede meg selv, slik at jeg kan vise vei for andre. Finne styrke nok til å stå i mitt hjertes lys. På denne måten blir jeg samtidig en god rollemodell for datteren min idet jeg gjør noe som gir meg ro, glede og indre styrke.

Svaret var ganske enkelt; jeg vil bruke min sensitive styrke for å skape en endring i verden. Jeg vil tilby healing, livsveiledning og meditasjonsundervisning – ting jeg kan. Jeg vil lage nettkurs for høysensitive, som har fokus på hva man kan bruke disse evnene til. Hvorfor er vi født med denne innfølende egenskapen? Hva kan man gjøre med det? Jeg vil vise mine medmennesker – som deg – at det går an å finne sine beste egenskaper, dyrke de fram og trives med dem i det samfunnet vi sameksisterer i.

Med Sjelsliv vokser jeg som person, lever harmonisk og samtidig bidrar jeg med noe positivt til verden. De fleste morgener våkner jeg i takknemlighet fordi jeg kan få lov til å gå på jobb og hjelpe andre med de samme gode redskapene som jeg har brukt i denne prosessen. Vet du hva; endelig føler meg jeg FRI!

Hva trenger DU akkurat nå?

Når vi fokuserer på vår indre utvikling og våre sjelskvaliteter vil vi som bonus føle oss mer tilstede i hverdagen, for familien, venner og med i de forpliktelser vi har. Oppleve mer tilfredshet, styrke og klarhet. Ofte er det en vei å gå for å bli enda mer sjelfull; du trenger kanskje å forløse noe eller helbrede gamle sår og vanskelige opplevelser først? Jeg er her for deg om du trenger noen til å støtte deg videre i prosessen.

Lone

Human design, veiledning og kjærlighetsfrekvenser 💛

Click Here to Leave a Comment Below