Steiner og krystaller - Sjelsliv

Steiner og krystaller

Jeg fikk et spørsmål fra en bloggleser om krystaller, og tenkte jeg i min visdom kunne legge ut informasjon om dette her. Krystaller finnes bokstavelig talt i alle former og farger. Ved siden av å kun være dekorative innehar de en sterk energi, eller vibrasjon, som kan brukes til healingarbeid eller for å beskytte hjem og personer.

Hvis du skal kjøpe deg en ny stein bør du først kjenne etter hva du har behov for. Du kan spørre inni deg «trenger jeg deg?» eller «hva kan du lære meg?» før du bestemmer deg. Jeg pleier å merke en prikking i hånden når jeg tar i en stein i butikken, eller jeg blir varm eller kald. Du lærer fort hva som er riktig følelse.

Hvilke krystaller man skal ha kan jeg ikke svare på, fordi det er veldig individuelt hva man trenger. Behovet endrer seg underveis, som livet også gjør. Du vet det aller best selv, hvis du tar deg tid til å spørre, og lytte til den indre stemmen din.

Rensing og opplading

Energien i steinen blir, etter min erfaring, forsterket dersom den jevnlig får ligge i sol- eller månelys. Jeg pleier å rense mine mest brukte krystaller rundt fullmåne, da er energiene sterkest og mest potent. Du kan også grave den ned i en månefase fra ny til ne, eller omvendt, avhengig av hva du vil bruke den til. Vil du kvitte deg med noe er det best å bruke de "destruktive" mørkemåneenergiene. Vil du starte, styrke eller skape noe er voksende måne best.

Rensing av krystaller kan gjøres på flere måter, og på de fleste steinene fungerer en av disse metodene:

– Rull én og én krystall i havsalt. Eller skyll de i en blanding med salt og vann en liten stund.
– Røkelse, spesielt salvie (white sage) er rensende. Før steinen frem og tilbake mens du ser at røyken pakker seg rundt den og kapsler inn negative energier. Når røyken blåser bort og forsvinner tar den også med seg urenhetene vekk. Viktig å lufte godt ut av rommet etterpå!
– Fuktig klut som du kan tørke av med
– Holde krystallene under lunket vann
– Legge mindre steiner i en geode (kluster-stein med hult rom), helst av bergkrystall, ametyst eller rosenkvarts. Disse er virkelig dekorative i seg selv
– Grave den ned i jorda for en periode (ikke om vinteren)
– La den ligge i vinduet i sol- og månelys

For å lade opp krystallen; rens steinen slik du foretrekker, lukk øynene og visualiser hvordan hvitt lys vasker gjennom, oppløser alle urenheter slik at negative energier forlater steinen. Tørk den etter 3-4 minutter og se den for deg skinnende og strålende med den energien den har i seg. Bær den nær hjertet ditt.

Praktisk bruk og noen tips

Ikke alle steiner tåler saltvann (feks Haltitt eller steiner som inneholder svovel) , så sjekk dette først. Jeg anbefaler boka «The Crystal Bible» av Judy Hall som veiledning, ellers finnnes massevis av krystallinfo på Wikipedia eller Google.

Noen krystaller (rosenkvarts, ametyst) kan miste fargen i sollys, uten at energien svekkes av den grunn. Krystaller bør legges i en ikke-elektriskledende beholder, som kan påvirke energien i krystallen. Her kan den ligge i alt fra et par timer til over et døgn. Etterpå skyller du den i rennende vann og lar de tørke i vinduskarmen.

Dersom du har spesielle formål steinen skal brukes til holder du steinen mellom hendene dine og visualiserer det du ønsker å oppnå. Du forteller krystallen din intensjon.

Bærer du steinen i kontakt med huden er dette også en effektiv måte å styrke dens energi. Kjøp gjerne sølvtråd som kan bindes rundt steinen og bruk den som et pent smykkeanheng. Sov med den (garantert artige drømmer!) under hodeputa, eller bær den i en liten pose rundt halsen. Du kan ha den i et glass solarisert vann (det betyr at vannglasset har stått i sollys i 24 timer) som du drikker.

Det går også an lage en olje av den for å smøre chakraene dine med. Da tar du 1 dl jojobaolje i et glass og legger en ferdigladet krystall oppi. La den trekke i vinduet - gjerne en hel månefase for å få med energiene. Jeg ville startet prosessen på nymåne og tatt den ut på fullmåne.

Jeg har tatt den helt ut og laget meg et eget krystall-alter som står fremme til enhver tid - det er kanskje for spesielt interesserte 😉

Forskjellige bruksområder

Selv bruker jeg å ha rosenkvarts liggende ved tv og data, den er super til trekke til seg den elektromagnetiske strålingen.

Hematitt og andre sorte lavasteiner er fin å legge oppå stikkontakter hvis man har gammelt elektrisk system. Nå som smartmålere (AMS) inntar norske hjem for fullt kan det være nyttig å sette opp et krystallnett rundt boksen for å beskytte oss...

Bergkrystall er fin å ha ved inngangsdøren, den skaper harmonisk stemning og renser de som trer over terskelen.

Ametyst en en beroligende søvnstein, kan ha god påvirkning mot insomnia og uro.

Det viktigste, som med alt annet, er hvordan du behandler steinen. Gir du den kjærlighet og omsorg vil du også motta det samme igjen. Hver gang du skal bruke en krystall kan du først be en bønn for den, eller si noen velvalgte ord, og selvsagt takke den når du er ferdig.

Når du føler at du ikke lenger trenger en krystall kan du ære den ved å skjenke den tilbake til Moder Jord ved å grave den ned. Eller du kan rense den og gi den videre til noen andre som kan trenge den. Det er vakkert å motta krystaller i gave, og på denne måten kan den hjelpe flere mennesker gjennom sin helende kraft.

Lone

Healing, livsveiledning, meditasjon og selvutfoldelse gjennom sjelskontakt.

Click Here to Leave a Comment Below