Miltsenteret i human design

Milten er et bevissthetssenter i kroppen, som holder oss sunne og trygge. Styrer kroppsbevisstheten. Vi mennesker ble klar over våre fysiske omgivelser og hva som var trygt for oss lenge før vi utviklet en mental eller spirituell bevissthet. Frykt og overlevelse er nøkkelord, tenk tilbake til da vi var huleboere og måtte respondere kjapt om faren truet.

Energisenteret milt (spleen på engelsk) er den skråstilte trekanten nederst på venstre side av din bodygraph.

Om milt-senteret er aktivert hos deg er det farget inn i din bodygraph (ca 55% av befolkningen). Da kan du være drevet av et behov for å vite hva som er trygt og sunt for deg selv (og flokken din). Jeg ser at mange med dette senteret aktivert er på en helse-reise og opptatt av ernæring, sunnhet og kropp.

- Du har antakeligvis sterk intuisjon
- Har sterk tilsetedeværelse
- Vet hva som er sunt for kroppen din
- Et sterkt immunforsvarAlle disse strømningene på bildet finnes i mitt udefinerte milt-senter. Og med jevne og ujevne mellomrom dukker de opp og kan gi meg små blaff av angst og indre uro.

Hos meg er milt-senteret hvitt, det er altså udefinert. Så jeg har ikke dette senteret aktivert hos meg (sammen med 45% av befolkningen).
Vi kan være mer utsatt for sykdom, eller tar på seg andres lidelser, fordi kroppen er mer sensitiv - du kan nesten lukte at andre er syke!

- Tar inn andres frykt
- Tid og rom-utfordret, og utfordrende å gi slipp på de(t) som ikke er bra for deg
- Kan være en naturlig healer


Fordypning

Milt-senteret opererer gjennom frykt, og instinkt. Den er hele tiden på utkikk etter mulig fare, og er klar til å beskytte oss om det behøves. Milten snakker til oss gjennom sansene - smak, lukt, lyd, syn og berøring - for å varsle oss om hva som skjer i omgivelsene.
Tenkt på et vilt dyr i skogen, hele tiden på alerten. Her snakker vi fight, flight or freeze!

Hvordan du opplever milten i ditt liv avhenger av hvilke porter (de små nummerene i hvert senter) som er aktive hos deg i miltsenteret (det vil jeg lære deg om i en fordypende HD-lesning).

Noen projektorer har milt-autoritet. Da vil livet deres aller best styres ved å lytte til instinktet. Du bare VET.

Ved å stille deg  selv spørsmål som går på ditt fysiske velvære kan milten få snakke. Miltens stemme er stille og dyp, og noen ganger taler den kun én gang.

Stillhet er din venn:

Skap et rom inne i deg selv hvor du kan være stille uten lyder utenfra
Med litt øvelse i å lytte til milten kan du muligens merke et lite *ping* i kroppen
Om du ikke føler deg 100% sikker på svaret på noe er sunt eller bra for deg, så betyr det mest sannsynlig nei

Ved mindre beslutninger kan du tillate den indre vissheten om å guide deg. Start med de små valgene i livet for å øve opp å høre milten som snakker. Prøv når du går i butikken og skal handle: er dette produktet / denne matvaren bra for meg?

Større avgjørelser tas best i det øyeblikket de oppstår. Den aller første reaksjonen og følelsen av indre viten er det som du kan la styre deg. Ikke la frykten for det ukjente få kontrollere deg og holde deg tilbake fra å gjøre nye valg.

Du kan finne ditt design, sammen med en introduksjon til human design gratis her.

Kjenner du noe av disse påvirkningene fra milten i ditt liv? 

Lone

Human design-nerd og naturfluenser 💛

Click Here to Leave a Comment Below